Vijesti iz poljoprivrede

Među poljoprivrednicima i poduzetnicima koji su potpisivali ugovore 04.listopada 2018. godine u Ministarstvu poljoprivrede našao se i Poison City d.o.o. čiju projektu dokumentaciju je izradila tvrtka Draft d.o.o.

Virovitičko-podravska županija, gledajući podatke po glavi stanovnika, povukla je najviše bespovratnih EU sredstava iz dva natječaja operacija 4.1.1. i 4.1.2..

U Virovitici će se u subotu, 22. rujna, na Gradskoj tržnici, od 8 do 13 sati, održati 8. Agroexpo, sajam agroproizvoda i opreme.

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba Podružnica Virovitičko-podravske županije poslala je obavijest svim poljoprivrednicima s područja županije o odvozu praznih ambalaža sredstva za zaštitu bilja.

Ministarstvo poljoprivrede pripremilo je Nacrt zakona o vinu u suradnji s proizvođačima iz sektora vinarstva i vinogradarstva. Nakon e-savjetovanja Ministarstvo je razmotrilo sve pristigle komentare, a dio komentara je prihvaćen i uvršten u Nacrt zakona. Detaljno izvješće o provedenoj javnoj raspravi objavljeno je u petak.


U sklopu pilot-projekta Hrvatski duhani kreditirali su nabavku mehaničkog dvorednog berača duhana svom kooperantu Ivanu Martinušiću koji proizvodi duhan tipa Virginija na 15 hektara proizvodnih površina.