Vijesti iz kulture

Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić otvorio je Izložbu fotografija Pitomača "2013." u Knjižnici i čitaonici Pitomača.

U turističkom uredu Općine Pitomača odnosno u Podravskoj ižici kod crkve sv.Vida u Pitomači, otvorena je izložba slika Likovnog kluba „Duga“ Pitomača u suradnji sa Općinom Pitomača i Turističkom zajednicom Općine Pitomača. 

Na dobrotvornom koncertu u pitomačkoj kino-dvorani, koja je privremeno mjesto održavanja svetih misa sve do kraja obnove crkve sv.Vida, održan je koncert za obnovu crkve.

U rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, održana je 32. godišnja skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Na skupštini su dodijeljene i nagrade za najboljeg knjižničara  i zahvale. Najbolji knjižničari su Zdenka Venus-Miklić iz bjelovarske Gimnazije te Josipa Strmečki iz Knjižnice i

Vrsni izvođači predstavili su brojnoj publici osamnaest pjesama kojima je glazbeni život udahnuo dr. Marijan Jergović. Iz bogatog glazbenog opusa odabrane su pjesme Suzo podravska, Jednom, Predi neg odemo spat, Tamo gdje srne prolaze, Vile podravske i mnoge druge.

U Pitomači u kino-dvorani u nedjelju 30.ožujka u 19 sati, održava se četvrti po redu „Čuvar uspomena“, memorijal dr.Marijana Jergovića. Ovim memorijalom, Pitomača se prisjeća dr.Marijana Jergovića i njegova stvaralaštva. Na memorijalu će nastupiti brojna eminetna hrvatska tamburaška imena kao Gazde te Podravski mužikaši.