Vijesti iz kulture

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Sloga iz Pitomače održalo je redovnu godišnju sjednicu. Sloga ove godine slavi 90 godina rada i postojanja pa su samim time i dogovoreni planovi za obilježavanje ove jubilarne obljetnice.

Srednja strukovna škola Vinkovci bila je domaćin Međužupanijskog natjecanja učenika “Gastro”. Natjecanje je održano u dvije ugostiteljske discipline, za učenike kuhare i učenike slastičare, i to u disciplinama: Hladni slani izložak i Hladni slatki izložak.

Dan ružičastih majica, 25.veljače 2015., uz Osnovnu školu Petra Preradovića iz Pitomače, obilježili su učenici te njihovi nastavnici i u Područnim školama u Dinjevcu, Starogradačkom Marofu, Turnašici, Sedlarici i Otrovancu.

U utorak je u prostoru Doma zdravlja u Pitomači održana redovna godišnja skupština humanitarne Udruge Podravsko sunce iz Pitomače.

Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače obilježili su maškare u predvorju škole.

Povodom Dana zaljubljenih, Valentinova, učenici 1.a razreda, smjer Upravni referent, s razrednicom Anitom Rengel pokrenuli su humanitarnu akciju pod nazivom „U ime ljubavi“.