Rad općinske uprave

Javna rasprava u postupku Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za zahvat "Cestovni most preko rijeke Drave na lokalnoj cesti 40004 s pristupnim cestama i obaloutvrde na dionici rijeke Drave u naselju Križnica, Općina Pitomača" koji se vodi po zahtjevu nositelja zahvata Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije iz Virovitice, trajat će 30 dana, počinje od 09. srpnja 2018. do zaključno 07. kolovoza 2018. godine.

Na javnom uvidu za vrijeme trajanja javne rasprave biti će izložena jedna cjelovita Studija u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača, svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Javno izlaganje u okviru javne rasprave biti će u ponedjeljak, 30. srpnja 2018. godine u 11:00 sati u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača.

Očitovanja, primjedbe i prijedlozi na izrađenu Studiju mogu se davati cijelo vrijeme tijekom trajanja javne rasprave, do zaključno 07. kolovoza 2018. godine do 15:00 sati u Općini Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača.

Cijeli teksti javne rasprave možete pogledati ovdje.

Na adresu Virovitičko-podravske županije stigle su sjajne vijesti. Naime, prošla su tri projekata energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije, odnosno, energetska obnova zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača; Energetska obnova Osnovne škole Suhopolje i školske dvorane, te Energetska obnova Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Gornjeg Bazja. Ukupna procijenjena vrijednost ova tri projekta, čiji je prijavitelj Virovitičko-podravska županija, iznosi oko 8.400.000,00 kuna, uz bespovratna sredstva od oko 5.200.000,00 kn. Kada se tome pridoda, već najavljen energetska obnova Vt sportskog hrama – Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, čiji je prijavitelj također Virovitičko-podravska županije, iznos ulaganja penje se na gotovo 14 milijuna kuna, a bespovratna sredstva Virovitičko-podravskoj županiji iznosit će oko 8.600.000,00 kuna.

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i VIDRA-i, te naravno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, energetski će se obnoviti tri škole, u Pitomači, Suhopolju i Gornjem Bazju, kao i dvije sportske dvorane, školska u Suhopolju i Tehničke škole Virovitici, a sve to na korist našoj djeci, njihovim boljim uvjetima obrazovanja. Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti, usmjerit ćemo za još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja i naših učitelja i djece – podcrtao je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.
(www.vpz.hr, Fotografije: Google.com)

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Pitomača, prigodnim programom, uz nazočnost ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, kao i saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, zamjenika župana Darka Žužaka, službeno su označeni radovi na obnovi rodne kuće pjesnika Petra Preradovića, a povodom 200 godina rođenja ovog hrvatskog pjesnika, projekta koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i EU fondova.

– Radi se o objektu za čiju nam je obnovu iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, projekt „Preradović & Csokonai“ odobreno 1,4 milijuna eura. Visina ulaganja s hrvatske strane iznosi 846.234 eura, a općinski udio u projektu je 126.935 eura, od kojih će 80 posto pokriti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ministarstvo turizma odobrilo je iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini 512.520 kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje opremanja i nabave multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića u Grabrovnici, za što će narednih dana biti objavljen javni natječaj – o projektu nam je kazao načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Predviđeno je da obnova rodne kuće Petra Preradovića završi osam mjeseci.
(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović i Kristijan Toplak)

Članovi Općinskog vijeća Pitomače donijeli su I izmjene i dopune proračuna kojima je zbog uravnoteženja prihodovne s rashodovnom stranom proračun s dosadašnjih 29,990 milijuna kuna povećan na 35,197 milijuna kuna. Kao najpovoljnija ponuda nakon provedenog nadmetanja za obnovu rodne kuće Petra Preradovića u memorijalni muzej s iznosom od 5,627 milijuna kuna na sjednici je izabrana tvrtka „Bistra“ iz Đurđevca, a za uređenje pješačke staze i pješačkog prijelaza u sklopu postojećeg željezničko-cestovnog prijelaza s ponudom od 224.550 kuna tvrtka „Kograd“ iz Pitomače.

a sjednici Vijeća donijeta je i odluka o davanju financijskog osiguranja u obliku bjanko zadužnice za dva odobrena projekta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, “Zajednički dom” i projekta “Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači“. Nakon što je ponuda pitomačke tvrtke „Alumontaža“ odabrana kao najpovoljnija za kupnju građevinske parcele u Poduzetničkoj zoni “Rakitka 1” u Kladarama radi izgradnje poslovne hale, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu općinski vijećnici su imenovali članove povjerenstava za zakup, odnosno uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača te prihvatili i predložene I. izmjene i dopune financijskog plana Centra za kulturu „Drago Britvić“.

Vijećnici su donijeli i odluku o dodjeli općinskih priznanja koja će se laureatima dodijeliti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja će se održati 14. lipnja povodom proslave Dana općine. Tako će Zlatna plaketa “Grb Općine Pitomača” biti dodijeljena ministrici kulture, dr. sc. Nini Obuljen Koržinek, srebrna Tamburaškom orkestru HRT-a, a Povelje s likom Petra Preradovića dobit će Dobrinko Vedriš i Edvard Željko Barčan iz Pitomače, Josip Mikolčić iz Lukača, Siniša Krajač iz Zagreba, Sani Lukić iz Bjelovara, Hrvatski radio Studio Osijek te Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, zc)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) donijelo je odluku o sufinanciranju projektnih prijedloga za Program pripreme lokanih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Među poslanim projektnim prijedlozima odobrena su sredstva Općini Pitomači iz Virovitičko-podravske županije i Općini Kloštar Podravski iz Koprivničko-križevačke županije.

Općini Pitomači odobrena su sredstva u iznosu od 250.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Centar kompetentnosti za poljoprivredu, ekološku poljoprivredu i agroturizam u Pitomači. Odobrenjem projektnog prijedloga izrade tehničke dokumentacije i ishođenja dozvole za gradnju ukupne vrijednosti 298.150,00 kn ostvariti će se svi nužni preduvjeti za realizaciju projekta Centra kompetentnosti u Pitomači, odnosno izgradnju i opremanje.

Općini Kloštar Podravski odobreno je sufinanciranje u iznosu od 170.000,00 kn za izradu projektne dokumentacije za Polivalentni objekt javne namjene. Projektnim prijedlogom ukupne vrijednosti 198.575,00 kn stvoriti će se svi nužni preduvjeti za narednu fazu realizacije polivalentnog objekta javne namjene na području općine Kloštar Podravski.

Oba uspješno odobrena projektna prijedloga izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...