Rad općinske uprave

Saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa zamjenikom Damirom Marenićem, kao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić te direktor Poduzetničkog inkubatora Virovitica Bojan Mijok, obišli su radove na obnovi rodne kuće Petra Preradovića u Pitomači, koja će u budućnosti biti Memorijalni muzej Petra Preradovića. Radove izvodi tvrtka Bistra d.o.o. iz Đurđevca, a njihova vrijednost je 5.627.281,38 kuna.

Institut za javne financije predstavio je 2. srpnja 2018. godine rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna žaupnija, gradova i općina.
Javna rasprava u postupku Glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za zahvat "Cestovni most preko rijeke Drave na lokalnoj cesti 40004 s pristupnim cestama i obaloutvrde na dionici rijeke Drave u naselju Križnica, Općina Pitomača" koji se vodi po zahtjevu nositelja zahvata Županijske uprave za ceste Virovitičko-podravske županije iz Virovitice, trajat će 30 dana, počinje od 09. srpnja 2018. do zaključno 07. kolovoza 2018. godine.

Na javnom uvidu za vrijeme trajanja javne rasprave biti će izložena jedna cjelovita Studija u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača, svakim radnim danom od 08:00 do 14:00 sati.

Javno izlaganje u okviru javne rasprave biti će u ponedjeljak, 30. srpnja 2018. godine u 11:00 sati u prostorijama Općine Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača.

Očitovanja, primjedbe i prijedlozi na izrađenu Studiju mogu se davati cijelo vrijeme tijekom trajanja javne rasprave, do zaključno 07. kolovoza 2018. godine do 15:00 sati u Općini Pitomača, Ljudevita Gaja 26/I, 33405 Pitomača.

Cijeli teksti javne rasprave možete pogledati ovdje.

Na adresu Virovitičko-podravske županije stigle su sjajne vijesti. Naime, prošla su tri projekata energetske obnove nositelja Virovitičko-podravske županije, odnosno, energetska obnova zgrade B Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača; Energetska obnova Osnovne škole Suhopolje i školske dvorane, te Energetska obnova Osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Gornjeg Bazja. Ukupna procijenjena vrijednost ova tri projekta, čiji je prijavitelj Virovitičko-podravska županija, iznosi oko 8.400.000,00 kuna, uz bespovratna sredstva od oko 5.200.000,00 kn. Kada se tome pridoda, već najavljen energetska obnova Vt sportskog hrama – Sportske dvorane Tehničke škole u Virovitici, čiji je prijavitelj također Virovitičko-podravska županije, iznos ulaganja penje se na gotovo 14 milijuna kuna, a bespovratna sredstva Virovitičko-podravskoj županiji iznosit će oko 8.600.000,00 kuna.

– Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i VIDRA-i, te naravno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, energetski će se obnoviti tri škole, u Pitomači, Suhopolju i Gornjem Bazju, kao i dvije sportske dvorane, školska u Suhopolju i Tehničke škole Virovitici, a sve to na korist našoj djeci, njihovim boljim uvjetima obrazovanja. Uz značajne uštede na energentima, sredstva koja ćemo uštedjeti, usmjerit ćemo za još više ulaganja za bolje uvjete obrazovanja i naših učitelja i djece – podcrtao je Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije.
(www.vpz.hr, Fotografije: Google.com)

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća općine Pitomača, prigodnim programom, uz nazočnost ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, kao i saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković, zamjenika župana Darka Žužaka, službeno su označeni radovi na obnovi rodne kuće pjesnika Petra Preradovića, a povodom 200 godina rođenja ovog hrvatskog pjesnika, projekta koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i EU fondova.

– Radi se o objektu za čiju nam je obnovu iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, projekt „Preradović & Csokonai“ odobreno 1,4 milijuna eura. Visina ulaganja s hrvatske strane iznosi 846.234 eura, a općinski udio u projektu je 126.935 eura, od kojih će 80 posto pokriti Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ministarstvo turizma odobrilo je iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini 512.520 kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje opremanja i nabave multimedijske opreme Interpretacijskog centra Petra Preradovića u Grabrovnici, za što će narednih dana biti objavljen javni natječaj – o projektu nam je kazao načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. Predviđeno je da obnova rodne kuće Petra Preradovića završi osam mjeseci.
(www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović i Kristijan Toplak)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...