Rad općinske uprave


28. veljače 2018. godine je u prostorijama Općine Pitomača, pod predsjedanjem Rikarda Bakana, održana 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, na kojoj su prisutni vijećnici donijeli Zaključak o davanju suglasnosti v.d. ravnatelju Centra za kulturu „Drago Britvić“ za donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na rekonstrukciji Doma kulture u Pitomači – II faza (rekonstrukcija pozornice). Po provedenom postupku javne nabave jednostavne vrijednosti navedene radove izvoditi će Trgovačko-fasaderski obrt „Duga“ vl. Tihomir Živko iz Pitomače, a njihova vrijednost iznosi 359.833,13 kuna s uključenim PDV-om. Općinski vijećnici donijeli su i Odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja / ravnateljice Centra za kulturu „Drago Britvić“, budući uskoro ističe mandat sadašnjem v.d. ravnatelja. Regionalnoj razvojnoj agenciji „Sjever“ iz Koprivnice dano je ovlaštenje da u ime Općine Pitomača provede postupak javne nabave za opskrbu električnom energijom, Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije predloženo je imenovanje medicinske sestre Ivane Kepke iz Virovitice na dužnost zdravstvenog djelatnika koji utvrđuje nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove za područje općine Pitomača, a Općinski vijećnici prihvatili su i darovane nekretnine Nogometnog kluba „Pitomača“.   

Po završetku četvrte sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković obišao je rodnu kuću i muzej Petra Preradovića u Grabrovnici u povodu 200 obljetnice njegova rođenja. Izrazio je zadovoljstvo posjetom, istaknuvši je da je riječ o velikom pjesniku Hrvatskoga narodnog preporoda.

– Uvijek nastojimo poticati našu kulturu, baštinu i identitet, a on je tome dao izuzetno veliki doprinos – kazao je predsjednik Vlade.

U pratnji predsjednika Vlade bili su: potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić. O životu Petra Preradović, samoj rodnoj kući i muzeju, nazočne je upoznao Tomo Mrak.

Inače, Vlada Republike Hrvatske prihvatila je pokroviteljstvo nad obilježavanjem 200-te obljetnice rođenja hrvatskog pjesnika i domoljuba Petra Preradovića koja će se održavati u Virovitičko-podravskoj županiji. Uz Vladu RH, pokroviteljstvo je prihvatio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Pod nazivom „Petru za 200 rođendan“, središnja svečanost planirana je za nedjelju 18. ožujka u rodnom mjestu Petra Preradovića – u Grabrovnici.
(www.vlada.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak, www.vlada.hr)


Na temelju članka 66., 67. i 68. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Pitomača ("Službene novine" Općine Pitomača, broj 7/09, 2/13 i 12/17)

 S A Z I V A M

 6. sjednicu Općinskog vijeća Općine Pitomača za dan 28. veljače (srijeda) 2018. godine u 19,00 sati u vijećnici Općine Pitomača Ljudevita Gaja 26/1

 Za sjednicu predlažem slijedeći

                                             D N E V N I       R E D :

 - Verifikacija zapisnika sa 5. sjednice,

 - Aktualni sat,

1. Donošenje Zaključka o davanju suglasnosti Centra za kulturu „Drago Britvić“ u postupku donošenja Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja na rekonstrukciji Doma kulture u Pitomači II. Faza – Rekonstrukcija pozornice Doma kulture u naselju Pitomača,

2. Donošenje Odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja/ravnateljice Centra za kulturu „Drago Britvić“,

3. Donošenje Odluke o davanju suglasnosti za donošenje Odluke o ovlaštenju središnjeg tijela za nabavu,

4. Donošenje Prijedloga za imenovanje doktora medicine i drugih zdravstvenih djelatnika koji utvrđuju nastup smrti, vrijeme i uzrok smrti osoba umrlih izvan zdravstvene ustanove za područje općine Pitomača,

5. Donošenje Odluke o prihvaćanju darovanja nekretnine NK „Pitomača“.

Molimo Vas da sjednici budete nazočni u zakazano vrijeme, a u slučaju spriječenosti svoj izostanak opravdate na telefon broj 782-840.

 S poštovanjem !

PREDSJEDNIK:   Rikard Bakan, dipl.oec..
Javna rasprava o Nacrtu Plana gospodarenja otpadom Općine Pitomača za razdoblje od 2017. do 2022. godine, radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi, javnosti, trajat će od 21. veljače do 22. ožujka 2018. godine.


Mišljenja, prijedlozi i primjedbe javnosti dostavljaju se zaključno do 22. ožujka 2018. godine na adresu Općina Pitomača, Pitomača, Ljudevita Gaja 26/1. Nacrt Plana gospodarenja otpadom Općine Pitomača za razdoblje od 2017. do 2022. godine dostupan je na internet stranicama Općine Pitomača (www.pitomaca.hr) (Nacrt plana - pdf).

U navedenom razdoblju, javni uvid moguće je izvršiti i u prostorijama Općine Pitomača svakim radnim danom u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Mišljenja, prijedloge i primjedbe treba dostaviti u pisanom obliku s imenom i prezimenom, adresom i vlastoručnim potpisom, odnosno nazivom pravne osobe, potpisom ovlaštene osobe i pečatom s priloženim potrebnim prilozima za razumijevanje.

 


Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša Virovitičko-podravske županije, izdao je građevinsku dozvolu pitomačkom Vodakomu za kanalizaciju Aglomeracije Pitomača (naselja Pitomača, Kladare, Otrovanec, Mala i Velika Črešnjevica, Grabrovnica i Dinjevac), odnosno za Fazu 1 u kojoj su naselja: Pitomača, Kladare, Dinjevac, Grabrovnica i Otrovanec. Krajem studenog prošle godine, izdana je građevinska dozvola za Aglomeraciju Stari Gradac. Tvrtka Vodakom d.o.o. iz Pitomače s partnerom Općinom Pitomaču trenutno provodi  veliki projekt naziva EU Projekt Pitomača koji čine tri povezane funkcionalne cjeline i to:

– Aglomeracija Pitomača,

– Aglomeracija Stari Gradac,

– Rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Pitomača

Procjenjena vrijednosti radova ova tri projekta iznosi oko 124.000.000,00 kuna. Prema riječima načelnika Općine Pitomača, Željka Grgačića, ove godine se očekuje početak radova na aglomeraciji Projekt Pitomače. (www.vpz.hr, Fotografija: Ilustracija)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Memorijalni turnir ˝Zdravko ...

U nedjelju 12.08.2018. u ...

Memorijalni turnir ˝Zdravko ...

U nedjelju 12.08.2018. u ...