Sportske vijesti

U petak, 23. veljače 2018. članovi Karate kluba Podravski sokol iz Pitomače su polagali za (neki) prva, a neki (veća) zvanja. Svi su uspiješno položili.

Za prvo zvanje 9.KYU polagali su:
Kevin Karas
Jan Perović
Vito Radelić
Fran Radelić
Leona Kostadinović
Tara-Nicol Bonačić

Malo stariji i iskusniji:
Lana Kostadinović - 6.KYU
Danilo Bakov - 6.KYU
Jana Zvonar - 5.KYU
Fran Zvonar - 5.KYU

Imali smo i polaganje za majstorsko zvanje (1.DAN) za koje su polagali David Osmanović i Marko Bogović

Čestitamo svim članovima i od njih očekujemo vrhunske rezultate.


Danas se u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Zagrebačkog atletskog saveza održalo Državno dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore.
Atletski klub Virovitica imao je jednu predstavnicu, Paulu Rakijašić u utrci na 1500 metara.
Paula je na prvenstvo došla sa najboljim osobnim rezultatom 4:38,94. Bolji osobni rezultat od Paule imala je jedino Klara Andrijašević sa 4:31,30. Kako je Paulin trener Siniša Špiranec i predviđao ova utrka je bila nešto sporija, ali s jakim finišem i završnih 4:40,69 bilo je dovoljno da nedavno osnovani AK Virovitica dobije seniorsku dvoransku prvakinju Hrvatske na 1500 metara.
Veliki je ovo rezultat ne samo za Paulu, njenog trenera Špiranca, klub već i za grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju.
Ovo je bila samo kruna jednog nevjerojatno uspješnog dana u kojemu su ranije tijekom dana mladi virovitički atletičari osvojili pregršt medalja na Atletskim igrama u Varaždinu, a Paula je ovime ispisala povijest virovitičke atletike i sporta općenito.

Ovim putem se svi članovi kluba s Upravom na čelu zahvaljuju županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji koja je prepoznala važnost ulaganja u sport i mlade te osigurala prijevoz i ovoga puta za odlazak na natjecanje u Varaždin.

Državno dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore rezultati:
1. Paula Rakijašić - AK Virovitica 4:40,69
2. Klara Andrijašević - AK Sveti Marko, Makarska 4:43,80
3. Katarina Vukančić - AGRAM, Zagreb 4:45,10

Atletske igre Varaždin - rezultati

Bacanje loptice - djevojčice 2007. (ukupno 20 natjecateljica u tom godištu)
1. mjesto - Lamija Dragosavljević - AK Virovitica
2. mjesto - Ema Vanjhal - AK Virovitica
3. mjesto - Vanja Brozović - AK Virovitica

Bacanje loptice - ml.kadeti
3. mjesto - Leon Ožvat - AK Virovitica

Bacanje loptice - limači 2010.
1. mjesto - Filip Rajnović - AK Virovitica

Skok u dalj iz mjesta - djevojčice 2008.
1. mjesto - Mia Teskera - AK Virovitica

Skok u dalj iz mjesta - limači 2010.
1. mjesto - Filip Rajnović - AK Virovitica

Trčanje 30 metara visoki start - djevojčice 2008.
3. mjesto - Mia Teskera - AK Virovitica

Štafeta 4x20 m skakanje u vreći - djevojčice
3. mjesto - AK Virovitica - Mia Teskera, Ema Vanjhal, Lamija Dragosavljević, Vanja Brozović

Štafeta 4x20 m skakanje u vreći - dječaci
1. mjesto - AK Virovitica - Marko Benčina, Leon Ožvat, Vili Vezmarović i Marko Jurić.


Drugu važnu pobjedu u nizu na domaćem su terenu, prošle subote, ostvarile rukometašice ŽRK „Pitomača“, koje su u utakmici 15. kola 1. HRL za žene, pobijedile rukometašice ŽRK „Umag“ rezultatom 30:27 (18:13). Pred dobro popunjenom pitomačkom školsko-sportskom dvoranom od početka utakmice postavile su se kvalitetnije od svojih suparnica i nakon početnih 3:3 (7. minuta) više nisu dopustile da ih gošće ozbiljnije ugroze. Prednost Pitomačanki do poluvremena je narasla na +5, a u nastavku se u dva navrata  podigla i na +9 (26:17, 29:20). Zadovoljne visokim vodstvom Pitomačanke su u završnih 10-tak minuta dosta mijenjale i izgubile ritam, što su iskusne gošće iskoristile i serijom od šest uzastopnih pogodaka svoj poraz učinile podnošljivim. Do važne pobjede koja je Pitomačanke ostavila iznad zone ispadanja, domaće je predvodila efikasna Ćurić sa 9 pogodaka te raspoložena vratarka Jug sa 14 obrana, a svoj doprinos pobjedi dale su i  Rajnović, Pavlović, Kožnjak 5, Kožarić 5, Štefanec 1, Brlas, Kirin, Petković, Božić 1, Magić 4, Mioč 5 (1), Ferić, Šandor 5 (2), Šandrovčan i Fel.

U nastavku borbe za opstanak, idućeg vikenda Pitomačanke gostuju u Bjelovaru, a nakon toga u zaostaloj utakmici 13. kola u Pitomači gostuju rukometašice ŽRK „Zamet“ iz Rijeke (utorak, 27.02.).


U Sportskoj dvorani Osnovne škole Petar Preradović u Pitomači u organizaciji PowerLifting Kluba MAKSIMUM, održat će se 10. i 11. ožujka 2018. godine, 2. Pitomača Open u Powerliftingu & Bench pressu.  Natjecanje u Pitomači prvo je natjecanje u kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u 2018. godini, a natjecatelji će moći nastupati u dvije discipline, u Powerliftingu i Bench pressu.


U srijedu 14. velajče 2018. godine, u dvorani OŠ Eugena Kumičića u Slatini održano je prvenstvo SŠD srednjih škola u badmintonu u kategoriji djevojaka i mladića.

 Ekipa naše škole sudjelovala je u sljedećem sastavu:

Djevojke:

  1. Ana Vusić
  2. Iva Vusić
  3. Sandra Greguraš
  4. Ivona Šimić

Djevojke su odličnom igrom stigle do finala gdje su izgubile od ekipe Slatine i osvojile 2. mjesto.

Mladići:

  1. Andrej Abramović
  2. Pavo Gavrić
  3. Kristijan Šimunija
  4. Markus Čižmar

Pod vodstvom prof. TZK Maje Kirin, Mladići su zauzeli 3. mjesto.

Čestitke svim natjecateljima!


Dana 15. veljače 2018. godine mlade kadetkinje Stolnoteniskog kluba Pitomača, nastupile su u Varaždinu gdje je  održana poluzavršnica Državnog prvenstva osnovnih škola u stolnom tenisu, braneći boje Osnovne Škole Petra Preradovića Pitomača. U vrlo jakoj konkurenciji naše djevojke su pokazale vrlo dobru igru te osvojile 4. mjesto. Uz malo više sportske sreće mogle su se vratiti i okićene brončanom medaljom. U Varaždinu su nastupile; Ilona Čop, Nina Virovac i Paula Špoljarić. Njihov mentor učitelj Ivan Kos i njihov  trener Mirko Debeljak  zadovoljni su njihovim nastupima i ističu da pojačanim radom i treninzima imaju velike perspektive u budućim natjecanjima.


Nakon dvije odgode termina odigravanja utakmice 13. kola 1. HRL za žene protiv rukometašica ŽRK „Zamet“ iz Rijeke, Pitomačke su rukometašice u subotu navečer, u Pitomačkoj školsko-sportskoj dvorani, ugostile i nakon velike borbe, savladale rukometašice ŽRK „Zrinski“ iz Čakovca, rezultatom 27:25 (14:14). Cijelo prvo poluvrijeme ekipe su se izmjenjivale u minimalnom vodstvu, da bi rezultatski poravnate otišle i na odmor. Nakon 10-tak minuta nastavka gošće su se odvojile na +3 (17:20) i tu su razliku održavale do desetak minuta prije kraja (20:23), kada su Pitomačanke serijom od 6:0 okrenule rezultat u svoju korist (26:23) i utakmicu mirno privele kraju. Do važne pobjede koja je Pitomačanke podigla iznad zone ispadanja, domaće je predvodila raspoložena vratarka Melita Jug sa 17 obrana (tri sedmerca), dok su pitomački strijelci ovoga puta dosta ravnomjerno rasporedili svoj učinak: Rajnović, pavlović, Kožnjak 5, Kožarić 4 (1), Ćurić 3, Štefanec 1, Brlas, Kirin 3, Božić 2, Magić 3, Ferić 2, Šandor 4, Šandrovčan i Fel. U nastavku borbe za opstanak, idućeg vikenda u Pitomači gostuju rukometašice ŽRK „Umag“.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Poziv na besplatne slikarske ...

Pozivaju se svi zainteresirani, a ...

Poziv na besplatne slikarske ...

Pozivaju se svi zainteresirani, a ...