Sportske vijesti


Seniori Stolnoteniskog kluba Pitomača odigrali su 19. i 20. kolo proljetnog dijela 2. Hrvatske stolnoteniske lige, vrlo uspješno!Pobijedili su u gostima ekipu STK Brestovac kraj Slavonske Požege i ekipu STK Godinjak kraj Nove Gradiške i to rezultatima;STK Brestovac -  STK Pitomača  3 - 4STK Godinjak   -  STK Pitomača  0 - 4U posljednja dva susreta protiv STK Sisak i STK Bjelovar, pasti će odluka jesmo li bliže vrhu ili čvrsto držimo sredinu prvenstvene tablice!Seniori STK Pitomača nastupili su u sastavu Vlatko Kovačić, Kristijan Kežman, Dražen Matoničkin i Mirko Debeljak!
U Murskom Središću 23. ožujka naši učenici osvojili su 1. mjesto regije Sjever u futsalu. Pobjedom nad Novim Marofom i Virjem osigurali su plasman na Državno prvenstvo.
Za našu školu igrali su Robert Greguraš, Erik Erdelji, Luka Kos, Matej Babić, Karlo Kapitan, Pavao Jan Begović, Amar Ali, Andre Posenjak, Domagoj Turković. Zbog ozljede Erik Kovačić nije mogao nastupiti. Mentor naših učenika je učitelj Ivan Kos.

Fotografije:
https://www.facebook.com/ospitomaca/posts/1956722764544377


Subotnje predvečerje u Pitomači donijelo je još jednu uzbudljivu utakmicu, u kojoj su  rukometašice ŽRK „Pitomača“, upisale treću domaću pobjedu u proljetnom dijelu prvenstvenog natjecanja 1. HRL za žene. Pobjeda je izborena nad rukometašicama RK „Sesvete Agroproteinka“ iz Sesveta rezultatom 22:21 (13:12), u utakmici u kojoj veći dio susreta minimalno vodile, ali nisu uspjele prelomiti utakmicu, da bi gošće povele 19:20 u 51. minuti susreta. Nakon izjednačenja minutu kasnije, Pitomačanke su u posljednjim minutama postigle još dva gola i okrenule rezultat na 22:20, da bi gošće do kraja uspjele samo ublažiti poraz. Do važne pobjede u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, pred gledateljima ispunjenom sportskom dvoranom, Pitomačanke su predvodile Ćurić sa 9 zgoditaka i raspolaožena vratarka Jug sa 15 obrana, a svoj doprinos značajnoj pobjedi dale su i Rajnović, Pavlović 1, Kožnjak 3, Štefanec 2, Brlas, Kirin 1, Božić, Đud, Magić 1, Mioč 1, Ferić 1, Šandor 3, Šandrovčan i Fel.


Idućeg vikenda pred Pitomačankama je teško gostovanje u Varaždinu kod trećeplasirane ekipe ŽRK „Koka“, a saznati će se i termin odigravanja već tri puta odgođene domaće utakmice sa rukometašicama ŽRK „Zamet“ iz Rijeke.


(www.pitomaca.hr; Slike:Foto Begović)
Dana 10. ožujka 2018. godine, održan je otvoreni  Stolnoteniski turnir grada Pakraca, za mlađe uzraste, u kojem je sudjelovalo oko stotinjak kadeta i kadetkinja od Zagreba do Vukovara, kao i ekipa Stolnoteniskog kluba  Banja Luka iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Unatoč vrlo jakoj konkurenciji, naše kadetkinje kao i naši kadeti pokazali su vrlo dobru igru, što nam daje nadu u perspektivnu budućnost stolnog tenisa u Pitomači!

Posebno su se istakle svojim igrama Paula Špoljarić koja je osvojila srebrnu medalju u kategoriji starijih kadetkinja, te Jelena Tudić, koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja! Među dečkima posebno se istaknuo Dominik Špoljarić kojem je medalja za malo izmakla!

Za STK Pitomača nastupili su Nina Virovac, Paula Špoljarić, Jelena Tudić, Dominik Špoljarić, Dino Španić, Toni Španić, Karlo Poljak, Marko Balić i Markus Ivanović!


U srijedu, 28. veljače 2018. održano je poluzavršno natjecanje u futsalu za djevojke u sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica.

Na natjecanju su nastupile 4 županije. Naša škola predstavljala je Virovitičko - podravsku županiju. Djevojke su odličnom igrom stigle do polufinala i zauzele 4. mjesto.

Za ekipu ŠSD Pitomača nastupile su:1. Karla Begović2. Marija Devalt3. Doroteja Erhatić4. Tena Markovinović5. Ivona Šimić6. Elena Tudić7. Ana Vusić8. Iva Vusić, pod vodstvom prof. TZK Maje Kirin.

Čestitke cijeloj ekipi!

U sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači u subotu i nedjelju održan je 2. Pitomača open u powerliftingu i bench pressu. Prvog dana održano je natjecanje u powerliftingu, a drugog dana u bench pressu.

Organizator ovog sportskog spektakla je Powerlifting klub “Maksimum” iz Pitomače u suradnji s Hrvatskim powerlifting savezom.

Članovi Powerlifting kluba Maksimum kao natjecatelji postigli su odlične rezultate:

Powerlifting Žene:

Lara Popov, kadet u kategoriji do 63 kile-1.mjesto
Polona Veršec, open u kategoriji do 52 kile-1.mjesto
Nikolina Bestić, open u kategoriji do 57 kila- 1.mjesto
Lana Dugojević, open u kategoriji do 72 kile- 1.mjesto
Powerlifting Muški:
Matej Mažar, kadet u kategoriji do 74 kile- 1.mjesto
Dario Zelenbrz, junior u kategoriji do 83 kile- 2.mjesto
Dino Jakelić, open u kategoriji do 83 kile- 2.mjesto
Goran Dugojević, open u kategoriji do 105 kila- 2. Mjesto
Bench press muški:
Borna Belić, open u kategoriji do 105 kila- 3.mjesto
Kristijan Matković, open u kategoriji do 105 kila- 1.mjesto 

Vodstvo kluba zahvaljuje na pomoći u organizaciji natjecanja: Općini Pitomača i načelniku Željku Grgačiću, Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača i ravnatelju Igoru Maresiću, Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača i ravnatelju Josipu Ivošu, Slatinskoj banci i predsjedniku Športske zajednice Općine Pitomača Nevenu Bedekoviću, Mega sound Virovitica na odličnoj bini te UWE, PRO-PING, FOTO BEGOVIĆ, ABC CONSULTING d.o.o., MARIN THERAPY j.d.o.o.,  MINI MARKET JABUKA, ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE DR. SAŠO KOVAČ, VRTLARIJA VELIČAN, JAKUPEC MEHANIZACIJA, RATEL d.o.o..

U  nedjelju 25. veljače 2018. godišnju izvještajnu skupštinu održao je Športsko ribolovni klub "Smuđ" Križnica u pitomačkom Društvenom domu na "Gredi". Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Davor Crlenjak. Posebno je pozdravio goste RK Klen iz Svete Marije, ŠRK Šaran, ŠK Križnica iz Križnice, ŠK Greda iz Pitomače, glazbenike limene glazbe, Pitomača, medije i podnio izvještaj o radu za proteklo razdoblje. Rekao je da su odradili  nekoliko značajnih radnih akcija. U proljeće u suradnji sa ŠRK Križnica iz  Križnice očistili su dio škarpe Grabe i Stare Drave u Križnici. Tokom ljeta u nizu radnih akcija pripremali su staze za natjecanje, obnavljali neke devastirane gati. U 10. mjesecu zajedno s RK Križnica radili su na uređenju i pripremama za održavanja 10. Štukijade, koju su uspješno odradili. U 2017. godine posvetili su se u radu mladih članova i povećali broj kadeta, kadetkinja i juniora. U 12. mjesecu 2017. godine potpisali su Povelju prijateljstva  "Drava nas spaja", sa sportskim ribolovnim klubom KLEN iz Svete Marije, koja je rezultat višegodišnjeg druženja. Potpisnici su se obvezali da će se zalagati za daljnje jačanje prijateljskih odnosa,  jačati zajedničke aktivnosti, razvoja i iskustva na polju slatkovodnog ribarstva  i natjecateljskog ribolova. Povelju prijateljstva "DRAVA NAS SPAJA" uz predsjednike obiju klubova, Antuna Kednenca i Davora Crlenjaka,  potpisali su i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek  i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

U protekloj godini organizirali su klupsko natjecanje seniora i kadeta. U dvije kategorije nastupili su na županijskom kupu, gdje su kadeti osvojili prvo mjesto ekipno i osigurali nastup na sletu kadeta , koji je održan na Topoljskom dunavcu u Baranji.i osvojili vrlo dobro 12. mjesto ekipno u RH. Seniori nisu uspjeli ostvariti plasman za sedmu sezonu. Ekipa seniora  nastupila je na kupovima u Pitomači, Orahovici, i na kraju zbrojem bodova osvojili su ekipno treće mjesto. Seniori su sudjelovali na natjecanju kuhanja fiša u Osijeku na sajmu Salori. Na gastro manifestaciji "Ljeto riba uz Dravu" i ostvarili 3. mjesto. Ekipa kadeta već 17 godina zaredom sudjeluje na državnim natjecanjima za mlade i promiče svoj klub, Općinu. Županiju i RH. Zahvalio se sponzorima koji su im to omogućili.

Skupština je usvojila financijski plan i plan rada za naredno razdoblje, planirano je uz ostalo u povodu Dana planeta zemlje održati veliku radnu akciju čišćenje škarpe Stare Drave i Grabe. Organizatori su male školu ribolova, planiraju veliko uzvratno druženje s pobratimima iz Svete Marije. Predsjednik kluba Antun Kednenec zahvalio se na donaciji na proslavi potpisa Povelje prijateljstva u Svetoj Mariji i najavio je uzvratni posjet tokom ljeta ove godine. Planiraju kao gosti doći u većem broju, jer njihovi članovi žele vidjeti Križnicu, posebno oni koji tu još nisu bili. Doći će s predstavnicima svoje Općine i obećao kroz vrijeme donaciju izgradnje jednog gata na vodama Grabe. Svim prisutnima, posebno gostima zahvalio se predsjednik Davor Crlenjak i pozvao na riblje specijalitete na zajedničkom ručku.

Tekst i foto: Barica Mihoković

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Poziv na besplatne slikarske ...

Pozivaju se svi zainteresirani, a ...

Poziv na besplatne slikarske ...

Pozivaju se svi zainteresirani, a ...