Vijesti

U Vijećnici Općine Pitomača u srijedu je održana početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“. Predstavljen je projekt vrijedan 122.737 tisuće kuna, a čiji je nositelj Općina Pitomača s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Projekt, koji je napisala tvrtka DRAFT d.o.o., financiran je u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava EU fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna.

– Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača – rekla je Danijela Rešetar iz tvrtke DRAFT. Kroz osam radionica plesa i pjevanja te deset slikarskih radionica korisnici će poboljšati svoju uključenost u društvo i ispuniti svoje slobodno vrijeme. – Radionice će voditi Đurđica Rengel, učiteljica glazbene kulture iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i slikar Stjepan Ivanec – najavila je Majda Kodžaga, predsjednica Udruge „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare.
(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)


Nastava u školskoj godini 2018./2019. počinje u ponedjeljak, 3. rujna 2018. godine.

U prvu smjenu, koja počinje u 7:30, dolaze učenici domaće smjene i učenici prošlogodišnjeg 4. a i 4. b razrednog odjela kao i učenici 4. razreda PŠ Kladare.
U drugu smjenu, koja počinje u 12:45, dolaze učenici putničke smjene.

Svi učenici iz Pitomače, koji ove godine počinju polaziti prvi razred, dolaze u 10:15 u Osnovnu školu Petra Preradovića u Pitomači, gdje će za njih biti održan prigodan program.

Učenici koji nastavu pohađaju u područnim školama na nastavu dolaze u 8:00.

Svim učenicima želimo sretnu i uspješnu novu školsku godinu! 


 

Ekipa Srednje škole Stjepana Sulimanca pobjednik je jučerašnjeg (subota) natjecanja u kuhanju goričnog paprikaša koje je održano u sklopu manifestacije “Pred vratima jeseni”. Manifestaciju je organizirala Općina Pitomača u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom i okupila razne udruge s područja Pitomače koje su posjetiteljima prezentirale svoja umijeća.

Dio manifestacije bilo je i proglašenje najuređenije okućnice i najuređenijeg sela, kao i podjela Javnih pohvala korisnicima minimalne zajamčene naknade. Najbolju okućnicu tako ima Jelka Dijaković, dok je Dinjevac dobio titulu najuređenijeg sela.

Vrhunac večeri bio je koncert popularnog glazbenog sastava Učiteljice koji je, očekivano, okupio veliku publiku. (www.icv.hr, ml; foto: FotoBegović)
U Kladarama je održan 7. Memorijal Jurice Botkovića, natjecanje malih i mladih vatrogasaca. Memorijal već 7. godinu za redom organizira DVD Kladare uz podršku Općine Pitomača u sjećanje na Juricu Botkovića koji je dugi niz godina bio član DVD-a i sudjelovao na brojnim natjecanjima. I ove su godine brojna djeca i mladi sudjelovali u Memorijalu. Izvodile su se po dvije vježbe bez štafete za podmladak te dvije vježbe bez štafete za mladež. Svi natjecatelji dobili su službenu medalju „7. Memorijala Jurice Botkovića” i zahvalnicu za sudjelovanje na Memorijalu, a pehare najboljima podijelili su načelnik općine Pitomača, Željko Grgačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, Željko Palković i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača, Zdravko Fras.

Natjecatelji su bili razvrstani u kategorije: podmladak ženski 6-12 godina, podmladak muški 6-12 godina, mladež ženska 12-16 godina i mladež muška 12-16 godina, a poredak je sljedeći:

Podmladak ženski 6-12 godina
1. Kladare

Podmladak muški 6-12 godina
1. Šemovci 2
2. Gornje Bazje 1
3. Starogradački Marof
4. Šemovci 1
5. Otrovanec
6. Suhopolje
7. Kalinovac
8. Gornje Bazje 2

Mladež ženska 12-16 godina
1. Gardinovec
2. Otrovanec
3. Virovitica
4. Šemovci
5. Starogradački Marof

Mladež muška 12-16 godina
1. Virje
2. Turnašica
3. Gardinovec
4. Gornje Bazje
5. Kladare
6. Kalinovac
(www.icv.hr, ml; foto: FotoBegović)Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i direktor tvrtke Bistra d.o.o. iz Đurđevca, Krešimir Habijanac, potpisali su ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Pitomači.

Nakon provedenog postupka javne nabave, vrijednost ugovora iznosi 11.761.221,34 kune. Podsjetimo, prošli tjedan je župan Andrović potpisao i ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora u Orahovici koji će graditi tvrtka Domogradnja. Uskoro se očekuje i dogovor vezan za Poduzetnički inkubator koji će biti u Slatini. Svi oni tvore tri poduzetnička inkubatora koji su dio projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije.

Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U navedenim inkubatorima, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen povoljan smještaj za 47 poduzetnika.

Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača. Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače, gradit će se novi poduzetnički inkubatori, dok će se u Slatini raditi o obnovi prostora, jer će poduzetnički inkubator biti smješten u staroj zgradi Doma zdravlja.
(www.vpz.hr)


U nedjelju, 26.08.2018 održala se tradicionalna proslava sv. Bartola u Otrovanskom bregu.

Proslava je počela svetom misom u 15 sati kod kapelice sv. Bartola. Nakon toga uslijedila je zakuska i druženje na imanju OPG-a Zlatka Jakupca.
  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

Tko je online

Imamo 11 gostiju i nema članova online