Vijesti

U povodu Martinja, Općina Pitomača i Turistička zajednica općine Pitomača i ove godine organiziraju tradicionalne Martinjske hodancije.

Manifestacija će se održati u subotu, 10. studenoga, a program će započet u 9 sati okupljanjem i predstavljenjem programa kod stare škole u Sedlarici. Nakon svete mise kod kapele Sv. Martina u Kladarskom bregu, ceremonija krštenja mošta u vino održat će se u 13 sati.

Uz “živu” glazbu, sudionici će moći degustirati vina i domaće gastro delicije.

Općina Pitomača poziva osobe 54+  na besplatne slikarske radionice

Općina Pitomača provodi projekt “Naš hod kroz vremeplov” s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare te Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača.

Projekt je ukupne vrijednosti 122.737 kuna gdje udio financiranja iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Cilj projekta “Naš hod koz vremeplov” je unaprijediti kvalitetu života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomače.

Projektom se organiziraju besplatne radionice pjevanja i plesanja te slikarske radionice pod stručnim vodstvom. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog 
programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Radionice pjevanja i plesanja održavaju se svaki ponedjeljak u 19:00 h u prostorijama Udruge umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača (Vinogradska 6, Pitomača), dok će se slikarske radionice održavati u prostorijama Općine Pitomače, prostorijama Udruge „Čuvarice kulturne baštine” Kladare te po dogovoru i u Knjižnici i čitaonici Pitomača.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani, a posebice osobe starije od 54 godine na besplatne slikarske radionice koje će započeti s programom u srijedu, 07.11.2018. godine s početkom u 19:00h u prostorijama Općine Pitomače (Plava sala; Ljudevita Gaja 26/1, Pitomača).

Svi zainteresirani pozivaju se na sudjelovanje u radionicama te se za sve informacije mogu javiti na broj mobitela 099 537 6966.

Predstavnici Slatinske banke d.d. uručili donaciju Općini Pitomača.

U Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača održane su pokazne vježbe kojima je pretpostavka izbijanje požara u školskoj prostoriji.

Operativni plan izvođenja preventivne i obvezne deratizacije na području Općine Pitomača - Jesen 2018.

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

Tko je online

Imamo 7 gostiju i nema članova online