Vijesti


DVD Kladare pod pokroviteljstvom županije i općine Pitomača organizira „7. Memorijal Jurice Botkovića“

7.Memorijal će se održati 26.kolovoza 2018.godine

sa početkom i otvaranjem u 9:00 sati te zatvaranjem u 13:00 h

Natjecanje će se na Memorijalu provoditi  prema  Pravilniku  Hrvatske vatrogasne zajednice  o provedbi natjecanja HVZ-a , a natjecatelji će biti razvrstani u slijedeće kategorije: Podmladak ženski 6-12 godina, podmladak muški 6-12 godina, mladež ženska 12- 16 godina i mladež muška 12- 16 godina.

Na natjecanju se izvodi po dvije vježbe bez štafete za podmladak te dvije vježbe bez štafete za mladež.

Svi natjecatelji primiti će službenu  medalju „7. Memorijala Jurice Botkovića” i svako odjeljenje zahvalnicu za sudjelovanje na Memorijalu.
Na Memorijalu  se dodjeljuju  pehari za 1., 2. i 3. Mjesto.

Rok prijave odjeljenja je do 24. kolovoza 2018. godine, na adresu:

DVD KLADARE 33b, 33 405 Pitomača

  e-mail:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kotizacija po odjeljenju iznosi 250,00 kuna (za deset natjecatelja i dva voditelja), a uplaćuje se na  žiro-račun DVD-a Kladare:

IBAN: HR 362360000 1101489527 (Zagrebačka banka, OIB: 49261758134-kopiju uplatnice donijeti sa sobom).

U kotizaciju su uključeni po jedna medalja za svakog člana odjeljenja, zahvalnica za odjeljenje te obrok i sok za svakog natjecatelja.

Za sve ostale informacije javite se na GSM:  099/ 220 01 93 (Fras Zdravko).

U očekivanju Vaše prijave unaprijed zahvaljujemo i želimo Vam ugodan boravak u Kladarama, općini Pitomača i Virovitičko- podravskoj županiji!


(vz-vpz.hr)


STARI GRADAC: U nedjelju  19. 8. 2018. domaćini Lovačka udruga "Fazan" Stari Gradac održali su 11. memorijal Karlo Vida na streljani pored svojeg Lovačkog doma u Starom Gracu. Pritom je  predsjednik udruge Franjo Štolar rekao da je  memorijal posvećen njihovom lovniku Karlu Vidi, preminulom 1997. godine. Odazvalo im se 9 ekipa, predstavnika lovačkih udruga s područja virovitičko-podravske i koprivničko–križevačke županije. U disciplini trap lovci su se natjecali ekipno i pojedinačno za I, II i III mjesto, lov na zeca u trku, pucanje iz zračne puške i ferplej.

Predsjednik  Štolar rekao je da su jedna od manjih udruga. U lovištu imaju sve vrste divljači od jelenske, divlje svinje, srnjake, zečeve, fazane, divlje  guske i patke, imaju 2 km dravskog područja i dio suhog graničnog dijela uz granicu s Republikom Mađarskom. Raspolažu s lovište od 2800 hektara površine. Imaju vrlo lijep lovački dom izgrađen 1985. godine na površini oko 1,5 ha u polju okružen bagremovom šumom, remizama i čistom prirodom. Dom im je te 1985. godine otvorio general Martin Špegelj rođen u Starom Gracu, što  s popisom svih lovaca članova udruge  stoji zabilježeno na mramornoj ploči u glavnoj sali doma. Na tom prostoru ugradili su streljanu, za koju su pred 2 godine kupili novu trofaznu mašinu, koja funkcionira na traktorski pogon jednog od članova društva. Imaju virjan za 2 vagona kukuruznog klipa za zimsku ishranu divljači. Lijepo je biti udaljen od naselja, ali zbog toga još uvijek nemaju struju . Koriste svoj agregat i snalaze se unutar članstva. Imaju 35 registriranih lovaca. 

Nakon natjecateljskog dijela u kojem je za Šumariju Đurđevac pucala i jedna lovkinja, pozdrava i pohvale predstavnika LS VPŽ Marijana Bradaša, objavljeni su rezultati. U pucanju za memorijal 1. mjesto pehar i prijelazni pehar u trajno vlasništvo za memorijal Karla Vida osvojila je LU "Lisica" Hlebine, 2. "Srnjak" Rastovac i 3. "Jelen" Podravske Sesvete. Pojedinačno 1. mjesto osvojio je uspješan mladi strijelac, lovac Marko Peradin, treći puta za redom, čime im je prijelazni pehar uručen u trajno vlasništvo, 2. mjesto Tomica Pleša i 3. Mario Biro. 

U ferplej disciplini 1. mjesto s  Marinkom Petrekovićem osvojila je LU "Zeko" Kalinovac , a natjecalo se tridesetak lovaca u ferpleju, kojima su domaćini osigurali pojedinačne nagrade prema redu pucanja i ostvarenim rezultatima. U gađanju na metu zračnom puškom 1. mjesto osvojio je Željko Kovač, a za zeca u trku, prvo mjesto pripalo je Marinu Pavlekoviću.

Na kraju sve su još jednom pozdravio domaćin Franjo Štolar i Marijan Bradaš s napomenom vidimo se na godinu.

Tekst i foto; Barica Mihoković

 

Proteklog vikenda u Vršcu  je održan Međunarodni turnir golubova umjetničkog leta na letačkim kavezima u organizaciji SKP. Natjecanje je počelo u subotu u jutarnjim satima, a iz  Hrvatske su učestvovali Pitomačan Saša Miljanović, Zvonimir Lukić, Zoran Gregurić i Petar Brlošić koji su se  natjecali u dvije klase i osvojili po jedno prvo, drugo i treće mjesto.


Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica odobren je program FEAD iz Europskog fonda socijalne skrbi. U sklopu tog programa odobrena su sredstva za kupnju školskih torbi i pribora za djecu korisnika minimalne zajamčene naknade uzrasta od 6 do 15 godina, tj. za djecu osnovnoškolske dobi.Općinsko društvo Crvenog križa Pitomača dana 20. kolovoza 2018. godine obradovalo je 47 mališana i njihovih roditelja s područja Općine Pitomača novim školskim torbama i priborom uz želje za što uspješniju narednu školsku godinu. 

Općina Pitomača u suradnji sa Turističkom zajednicom Pitomača u subotu 25. kolovoza 2018. godine na Trgu kralja Tomislava organizira manifestaciju pod nazivom PRED VRATIMA JESENI.

 

 

U 18,00 sati uz postavu ekipa i početak kuhanja goričnog paprikaša, Udruge s područja Općine Pitomača predstaviti će svoj rad i svoja kulinarska umijeća.

 

 

Na ljetnoj će pozornici nastupiti polaznici Glazbene škole dr. Marijana Jergovića, mladi naraštaji Udruge žena Dinjevac predstaviti će se igrokazom dok će Udruga umirovljenika općine Pitomača zajedno sa svojim gostima posjetiteljima manifestacije dočarati njihova druženja uz ples i pjesmu.

 

Ovom prigodom upriličujemo i dodjelu nagrada za NAJ OKUĆNICE kao i JAVNU POHVALU korisnicima minimalne zajamčene naknade.

 

 

Nakon proglašenja pobjednika u kuhanju goričnog paprikaša, večer završavamo s koncertom glazbenog sastava UČITELJICE.

 

Pozivamo sve zainteresirane ekipe za kuhanje goričnog paprikaša da se prijave kod gosp. Darka Mihokovića na broj mobitela: 092/3477-064.

Prijave će se vršiti do četvrtka 23. kolovoza 2018. godine.


U slučaju kišnog vremena, program se seli u kino dvoranu.


Dana 15.08.2018.  (SRIJEDA) zbog praznika (VELIKA GOSPA) Komunalno Pitomača d.o.o. neće vršiti odvoz komunalnog otpada za ulice i naselja: Dragutina Domjanića, Petra Zrinskog, Svetog Ivana Nepomuka (ulaz iz ulice P. Zrinskog), Frana Galovića, Livadska, Petra Preradovića, Vladimira Nazora, Đure Basaričeka, Dobriše Cesarića i naselja Dinjevac i Kladare.

Za gore navedene ulice i naselja odvoz komunalnog otpada izvršiti će se u ČETVRTAK 16.08.2018.  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Tko je online

Imamo 10 gostiju i nema članova online