Vijesti

U subotu 1. rujna 2018. od 18 sati na Trgu Ljudevita Gaja, program su izveli sudionici iz Pitomače. Program po nazivom Kušlec z Pitomače, Centra za kulturu Drago Britvić, u Krapinu su donijeli: mali i veliki pitomački mužikaši i popevači, KUD-ovi, Mladen Medak Gaga,  Podravski mužikaši, Vlado Smiljanić, Maja Zeko, pitomački stihoklepci i skladatelji, TS Mesečina, a program popevki Petra Preradovića, Drage Britvića i Rajka Stilinovića izvodili su: The Fusion, TS Svirci moji, Trio M, Tomislav Tišljar, Kristina Domović, Ana Filipović, Tena Grlica, ali i  njihova gošća iz Hrvatskog zagorja Gordana Ivanjek Tušek.
Ovogodišnji prvašići hrabro su zakoračili u školske klupe. Prigodnu dobrodošlicu pripremili su im učenici bivših četvrtih razreda te školski zbor. Prisutnima se obratio i ravnatelj škole Igor Maresić te prvašićima poželio puno uspjeha u školovanju.

Sustavno i ujednačeno uvježbavanje vatrogasaca i vatrogasnih postrojbi temelj je djelotvorne vatrogasne službe i učinkovite spremnosti operativnih vatrogasaca kod intervencija spašavanja i gašenja, te pružanja tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama.

PROJEKT RUKOMETNA IGRAONICA

Cijelog prošlog tjedna u sportskoj dvorani i na vanjskim terenima Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači bilo je vrlo veselo, jer se provodi projekt Rukometna igraonica ŽRK Pitomača.

Županijska skupština prošli petak na svečanoj sjednici dodijelila je javna priznanja institucijama, pojedincima, klubovima i društvima koja su svojim trudom, znanjem i radom ostavili trag na području županije.

U Vijećnici Općine Pitomača u srijedu je održana početna konferencija projekta „Naš hod kroz vremeplov“. Predstavljen je projekt vrijedan 122.737 tisuće kuna, a čiji je nositelj Općina Pitomača s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare i Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Projekt, koji je napisala tvrtka DRAFT d.o.o., financiran je u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava EU fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna.

– Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača – rekla je Danijela Rešetar iz tvrtke DRAFT. Kroz osam radionica plesa i pjevanja te deset slikarskih radionica korisnici će poboljšati svoju uključenost u društvo i ispuniti svoje slobodno vrijeme. – Radionice će voditi Đurđica Rengel, učiteljica glazbene kulture iz Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača i slikar Stjepan Ivanec – najavila je Majda Kodžaga, predsjednica Udruge „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare.
(www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Radionice pjevanja i plesanja

Svaki ponedjeljak s početkom u ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Knjižnica i čitaonica Pitomača: ...

Tko je online

Imamo 59 gostiju i nema članova online