Vijesti

Na izletištu kod križničkog mosta na području općine Pitomača, u okviru međunarodne akcije za očuvanje rijeka – Big jump (Veliki skok), točno u 15 sati, deseci su simbolično skočili u rijeku Dravu i tako poslali poruku o ljepoti krajolika i prirodnom bogatstvu Prekograničnog rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav koji je potrebno sačuvati za buduće generacije. Proslavu je otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović te najavio veliki skok.

TZ područja Dravski peski, TZ Grada Đurđevca, TZ Općine Pitomača, Nippy adventures i Etno kuće obitelji Karlovčan, organizirali su Gastro etno-eno biciklijadu pod nazivom Bajsom i žlicom po Podravini te Drava kanuing 2018., odnosno spuštanje kanuima rijekom Dravom od Brodića pa do Križnice kanuing stazom Drava Tour adventure. Dio se pak posjetitelja od Brodića do Križnice otisnuo brodom, ploveći uz obalu rijeke.

Odigran je i turnir u odbojci na pijesku. Prijavljeno je osam ekipa, a nakon odigravanja utakmica po skupinama, polufinalnih i finalnih mečeva redoslijed polufinalista je sljedeći:

1. Nije problem

2. Pustara

3. Silosi Pitomača

4. Jada Gulješ

Za pobjedničku ekipu "Nije problem" su igrali: Zlatko Rakijašić, Tihomir Gregurek, Filip Gregurak i Bruno Kržak.

 

Svi su sudionici sudjelovali na Big jumpu, velikom skoku koji se tradicionalno održava u Križnici kraj Pitomače.

Tamo se u ljepoti krajolika uz Dravu skupilo nekoliko stotina ljudi koji su uživali u druženje, suncu i svježem zraku.  Bilo je tu eko radionica i igara za djecu, dobre glazbe, a domaćini su za sve pripremili fini grah.

 (podravina.hr, fotoBegović)

Na ribnjaku Šodrana proteklog je vikenda održano prvo kolo općinske lige u organizaciji ZŠRK Općine Pitomača.

SEKTOR A

 1. mjesto – Mladen Rakarić (Greda Pitomača)
 2. mjesto – Slavko Jakupec (LU Vidra Pitomača)
 3. mjesto – Alen Begović (Smuđ Križnica)

SEKTOR B

 1. mjesto – Marko Jug (Smuđ Križnica)
 2. mjesto – Josip Kovačić (Šaran Pitomača)
 3. mjesto – Josip Jakupec (LU Vidra Pitomača)

SEKTOR C

 1. mjesto – Željko Salaj (“Križnica” Križnica)
 2. mjesto – Darko Begović (Šaran Pitomača)
 3. mjesto – Zdenko Barčan (LU Vidra Pitomača)

Ekipe koje se natječu u sezoni općinske lige: ŠRK “Greda” Pitomača, ŠRK “Šaran” Pitomača, LU “Vidra” Pitomača, ŠRK “Smuđ” Križnica, ŠRK “Križnica” Križnica.

(www.icv.hr, Fotografija: foto Begović)Temeljem Sporazuma Općine Pitomača i Srednje škole Stjepana Sulimanca, ove školske godine svi učenici koji upišu prvi razred u pitomačkoj srednjoj školi ostvaruju pravo na subvenciju za kupnju udžbenika i školske opreme od Općine Pitomača u iznosu od 300kn.

Na taj način Općina Pitomača želi olakšati roditeljima čija djeca prvi put upisuju prvi razred srednje škole. Isplata subvencije od 300kn će biti krajem kolovoza nakon što završe svi upisni rokovi o čemu ćete biti naknadno obavješteni.

Prije 50 godina, tog 24. ožujka 1968. godine, osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Starogradačkog Marofa, a tim povodom je u nedjelju, 1. srpnja održana svečanost obilježavanja „pola stoljeća“.

Govorilo se o proteklim godinama, društva koje danas broji 40-ak aktivnih članova, od kojih je njih 13 „operativnih“, a ostalo su djeca. Svečanosti u Starogradačkom Marofu, između ostalih, nazočila je i saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik načelnika Općine Pitomača, Marin Aragović, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ Željko Palković, uz domaćina, predsjednika DVD-a Starogradački Marof, Dražena Hrvoića.

Uz pozdravne govore domaćina i gostiju, koji su zahvalili na angažmanu ovog društva kroz proteklih pola stoljeća, u sklopu svečanosti, Zlatne plakete za doprinos i potporu radu DVD-a Starogradački Marof, uručene su: županu Virovitičko-podravske županije Igoru Androviću, načelniku Općine Pitomača Željku Grgačiću, tvrtki DAM Lozan, dok su Zahvalnice dobili: Vladimir Hrvojić, HRT Šarić d.o.o., župnik Boris Divković, KUD Podravka.

(www.vpz.hr, Fotografije: Foto Begović)

U Zagrebu je, 3. srpnja, u organizaciji tjednika Lider, održana 5. konferencija o izvozu: Pametni znaju čemu služi izvoz. U uvodnom dijelu konferencije glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović istaknuo je važnost izvoza za rast BDP-a. Ujedno je istaknuo, da izvoz ne smije biti marginaliziran, već mora imati status u medijima i svim relevantnim čimbenicima, kao što to npr. ima turizam. Tako bi npr. među top vijestima trebala biti informacija da je Spider grupa iz Pitomače izvezla prvi kontejner kamilice u Keniju.

U okviru konferencije održana su tri okrugla stola, s temama:
– Mogućnosti financiranja i osiguranja izvoznih poslova,
– Upravljanje ključnim ljudima u uvjetima nedostatka radne snage i
– Digitalizacija, robotika i umjetna inteligencija kao faktor konkurentnosti.

Na okruglom stolu, na temu: Upravljanje ključnim ljudima u uvjetima nedostatka radne snage sudjelovao je i predsjednik Uprave Spider grupe Denis Nemčević, koji je istakao da su suočeni s tržnom utakmicom na globalnoj razini, gdje su im konkurenti, tvrtke iz zemalja u kojima su primanja zaposlenih, kao npr. u Indiji, niža i do 80%. Osim Denisa Nemčevića, na konferenciji su prisustvovali, iz Spider grupe: potpredsjednica Uprave Jasna Nemčević i referent prodaje Maja Nemčević, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i ostali predstavnici poslovne zajednice s područja Virovitičko-podravske županije.

(www.icv.hr)

Na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, koja je održana uz predsjedavanje predsjednika Mirana Janečića, kao i nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovih zamjenika, Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, donesena je odluka o dodjeli javnih priznanja Virovitičko-podravske županije.

Tako će na svečanoj sjednici Županijske skupštine, a u prigodi obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, Zlatna plaketa, kao najviši izraz priznanja za izuzetne zasluge i doprinos općem napretku, razvoju i ugledu Virovitičko-podravske županije, dodijeliti potpredsjedniku Vlade RH i ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

Godišnje nagrade dobit će: Robert Romić (za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva); Seoski turizam „Zlatni klas Otrovanec (za izmine rezultate i doprinos razvoju seoskog turizma), te Hrvačkom klubu Slatina (za izniman doprinos i rezultate u razvoju športa).

(www.vpz.hr)

 • Najnovije vijesti
 • Najčitanije vijesti

PRED VRATIMA JESENI 25.08.2018

Općina Pitomača u suradnji sa ...

Rukometna igraonica u organizaciji ...

ŽRK Pitomača poziva sve ...

Rukometna igraonica u organizaciji ...

ŽRK Pitomača poziva sve ...

PRED VRATIMA JESENI 25.08.2018

Općina Pitomača u suradnji sa ...

Tko je online

Imamo 39 gostiju i nema članova online