„Dečki z Dravske ulice“, prije jednog desetljeća, pokrenuli su priču s pečenjacima. Cilj im je bio pokazati svojim sumještanima i prijateljima kako su oni kao klinci pripremali klipove kukuruza.

Danas je ovo manifestacija na kojoj se mogu kušati i različite domaće delicije od ove jeftine i dostupne namirnice kao što su – kruh, žganci s precvrtom slaninom, pogača, cicvara, zlevanka, lepinje, kukuružnjača, štruklji, pucanci,…

Gdje je dobro jelo, mora biti i dobrog vina. Idealno je ono aršanjsko ili s nekog drugog bregaPitomačkih vinskih putov koje se idealno slaže uz spomenuta jela.

Ma, ne valja puno pričati o tome, treba doći i sam probati!

Pogledajte ugrađenu galeriju online na:
http://www.arhiva.pitomaca.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=847:dan-pecenjakov&catid=232&Itemid=788&tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigFreeIde2c1a6625a