Općina Pitomača nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Virovitičko-podravske županije, na prostoru Bilogorske Podravine. Sa sjeverne strane graniči s Republikom Mađarskom, s istočne strane s općinom Špišić Bukovica, s južne strane s Bjelovarsko-bilogorskom županijom (općina Veliki Grđevac), a sa zapadne s Koprivničko-križevačkom županijom (općine Kloštar Podravski i Sesvete Podravske).

Općina Pitomača je jedna od većih općina u Virovitičko-podravskoj županiji, s površinom od 158,14 km2, što predstavlja 7,82 % površine Županije. Broj stanovnika, prema Popisu iz 2011. godine je 10.059, što čini udio od 11,86% u ukupnom stanovništvu Virovitičko-podravske županije, a gustoća naseljenosti je 63,61 st/km2.

Općina Pitomača svojim prirodnim vrijednostima, reljefom, geološkim sastavom, klimatskim i hidrološkim karakteristikama, vegetacijskim pokrovom i faunom, ima izuzetno značenje u Virovitičko-podravskoj županiji.

Općina Pitomača se sastoji od dvanaest naselja i to Pitomača, Dinjevac, Grabrovnica, Kladare, Križnica, Mala Črešnjevica, Otrovanec, Sedlarica, Stari Gradac, Starogradački Marof, Turnašica i Velika Črešnjevica.

Naselje Pitomača je sjedište općine Pitomača. Na prostoru naselja Pitomača živi prema Popisu stanovništva iz 2011. godine 5 646 stanovnika.

Prema sporazumu između Republike Hrvatske i Republike Mađarske o pograničnom prometu i suradnji, u pograničnom području općine Pitomača nalazi se naselje Križnica. To je područje od posebnog interesa za Državu.


Udaljenost Pitomače od...

Koprivnice – 40 km
Bjelovara – 45 km
Varaždina – 90 km
Zagreba – 125 km
Osijeka – 135 km
Ljubljane – 268 km
Rijeke – 305 km
Trsta – 372 km
Beča – 418 km

 

Tko je online

Imamo 13 gostiju i nema članova online