Radionice pjevanja i plesanja, koje se redovito održavaju svaki ponedjeljak u u 19:00 h u prostorijama Udruge umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača (Vinogradska 6, Pitomača), posjetila je glavna urednica  Vedrog radija, Vedrana Šajn. Vedrana je urednica prvog internetskog radija za nacionalne manjine čije središte se nalazi u Pitomači.

 

Vedrana je kao gost sudjelovala na 6. radionici pjevanja i plesanja održanoj u ponedjeljak, 08.10.2018. godine koju je odlučila medijski popratiti te podržati. Sudionici su oduševljeno dali izjave te svoja iskustva o sudjelovanju u radionicama. 
Glavna urednica je oduševljeno te sa žarom u očima promatrala druženje i pjevanje sudionika iz kojih je sjajio duh zajedništva, topline i snage. 
Kako bi se radionice pjevanja i plesanja približile i  nacionalnim manjinama, biti će emitirana radijska emisija u srijedu te intervjui sudionika u srijedu (10.10.2018. godine) u 13:00 h na Vedrom radiju gdje će i nacionalne manjine čuti te saznati sve potrebne informacije o radionicama i kako sudjelovati u njima.  Vedri radio možete slušati na sljedećoj poveznici: https://www.vedriradio.hr/ te na Facebook stranici: https://www.facebook.com/VEDRI-RADIO-122801818442473/.

Radionice pjevanja i plesanja organizirane su u sklopu projekta „Naš hod kroz vremeplov“ koji provodi Općina Pitomača s partnerima Udrugom „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare te Udrugom umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača. Osim radionica pjevanja i plesanja, projektom se organiziraju i slikarske radionice pod stručnim vodstvom. Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda te su radionice za sve sudionike besplatne. Projekt, odnosno radionice se financiraju u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt je ukupne vrijednosti 122.737 kuna gdje udio financiranja iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 104.326 kuna osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a), dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 18.410 kuna osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Projektom, odnosno radionicama unaprjeđuje se kvaliteta života osoba starijih od 54 godine na području općine Pitomača.

Svi zainteresirani pozivaju se na sudjelovanje u radionicama te se za sve informacije mogu obratiti osobi zaduženoj za provedbu projekta, Danijeli Rešetar na broj 099 537 6966.

Uspješno odobreni projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

Više informacija o EU fondovima možete vidjeti na mrežnoj stranici www.strukturnifondovi.hr.


  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

Tko je online

Imamo 23 gostiju i nema članova online