U  nedjelju 25. veljače 2018. godišnju izvještajnu skupštinu održao je Športsko ribolovni klub "Smuđ" Križnica u pitomačkom Društvenom domu na "Gredi". Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Davor Crlenjak. Posebno je pozdravio goste RK Klen iz Svete Marije, ŠRK Šaran, ŠK Križnica iz Križnice, ŠK Greda iz Pitomače, glazbenike limene glazbe, Pitomača, medije i podnio izvještaj o radu za proteklo razdoblje. Rekao je da su odradili  nekoliko značajnih radnih akcija. U proljeće u suradnji sa ŠRK Križnica iz  Križnice očistili su dio škarpe Grabe i Stare Drave u Križnici. Tokom ljeta u nizu radnih akcija pripremali su staze za natjecanje, obnavljali neke devastirane gati. U 10. mjesecu zajedno s RK Križnica radili su na uređenju i pripremama za održavanja 10. Štukijade, koju su uspješno odradili. U 2017. godine posvetili su se u radu mladih članova i povećali broj kadeta, kadetkinja i juniora. U 12. mjesecu 2017. godine potpisali su Povelju prijateljstva  "Drava nas spaja", sa sportskim ribolovnim klubom KLEN iz Svete Marije, koja je rezultat višegodišnjeg druženja. Potpisnici su se obvezali da će se zalagati za daljnje jačanje prijateljskih odnosa,  jačati zajedničke aktivnosti, razvoja i iskustva na polju slatkovodnog ribarstva  i natjecateljskog ribolova. Povelju prijateljstva "DRAVA NAS SPAJA" uz predsjednike obiju klubova, Antuna Kednenca i Davora Crlenjaka,  potpisali su i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek  i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

U protekloj godini organizirali su klupsko natjecanje seniora i kadeta. U dvije kategorije nastupili su na županijskom kupu, gdje su kadeti osvojili prvo mjesto ekipno i osigurali nastup na sletu kadeta , koji je održan na Topoljskom dunavcu u Baranji.i osvojili vrlo dobro 12. mjesto ekipno u RH. Seniori nisu uspjeli ostvariti plasman za sedmu sezonu. Ekipa seniora  nastupila je na kupovima u Pitomači, Orahovici, i na kraju zbrojem bodova osvojili su ekipno treće mjesto. Seniori su sudjelovali na natjecanju kuhanja fiša u Osijeku na sajmu Salori. Na gastro manifestaciji "Ljeto riba uz Dravu" i ostvarili 3. mjesto. Ekipa kadeta već 17 godina zaredom sudjeluje na državnim natjecanjima za mlade i promiče svoj klub, Općinu. Županiju i RH. Zahvalio se sponzorima koji su im to omogućili.

Skupština je usvojila financijski plan i plan rada za naredno razdoblje, planirano je uz ostalo u povodu Dana planeta zemlje održati veliku radnu akciju čišćenje škarpe Stare Drave i Grabe. Organizatori su male školu ribolova, planiraju veliko uzvratno druženje s pobratimima iz Svete Marije. Predsjednik kluba Antun Kednenec zahvalio se na donaciji na proslavi potpisa Povelje prijateljstva u Svetoj Mariji i najavio je uzvratni posjet tokom ljeta ove godine. Planiraju kao gosti doći u većem broju, jer njihovi članovi žele vidjeti Križnicu, posebno oni koji tu još nisu bili. Doći će s predstavnicima svoje Općine i obećao kroz vrijeme donaciju izgradnje jednog gata na vodama Grabe. Svim prisutnima, posebno gostima zahvalio se predsjednik Davor Crlenjak i pozvao na riblje specijalitete na zajedničkom ručku.

Tekst i foto: Barica Mihoković

  • Najnovije vijesti
  • Najčitanije vijesti

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

ADVENT U PITOMAČI

Advent u Pitomači - Program

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Tradicionalni zimski malonogometni ...

Slikarske radionice

Slikarske radionice: svake srijede ...

Predavanje o Zlatnoj žutici vinove ...

Predavanje "Zlatna žutica vinove ...